Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Külső szűrők,és szűrő anyagok

2008.03.09

Eheim 2327 (professionel Wet/ Dry Canister filter with integrated heating)Kép

A motorja 1050 liter vizet nyom óránként. 25Watt (mégsincs igazán nagy nyomás, ezért mindenképpen kell még mellé belső szűrő) 4, 9 literes a szürő tartály. 180w-os fűtőszálat kapcsolgat benne, a digitális hőfok szabályzó. A gyártó 350 literes medencéhez javasolja. A Wet/Dry technológia (intervallum szűrő) azt jelenti, hogy 1-2 percenként kinyonja magából a vizet, s így a szűrőanyagon lévő baktérimok sokkal több oxigénhez jutnak. Nagyobb a biológiai hatásfoka így, mint egy hasonló térfogatú hagyományos szűrőnek. Könnyű a karbantartása, mert elzáró csapok vannak a csöveken.

 

Szűrő anyag:

A gyártó által javasolt Ehfisubstrattal töltöttem fel. (egy liter 450 négyzetméter felületnek felel meg)

Eheim 2213

Eheim 2213 (Classic)

440 liter vizet nyom át a motorja, a gyártó 150-250 literes medencéhez javasolja. Ezzel üzemeltetem a kisebb akváriumot. A 1, 5 méteres szintkülönbség miatt vettem nagyobb szűrőt a szükségesnél hogy, elég nagy nyomása legyen. 3 literes a szűrő tartály.

Szűrő anyagok:

Gyári bio-szivacson, vattán kívül Sera Siporax van benne. Ez a legjobb anyag amivel eddig találkoztam. Sokkal jobb minőségű, mint az Ehfisubstrat szerintem.

Hydor Prime 20

Teljesítmény 600 liter/óra, 22Watt, szűrőanyag kapacitás 3 liter. A gyártó 100-250 literes medencéhez javasolja. (a nagy Eheimbe az intervallum funkció miatt nem lehet SZAT-ot tenni, ezért használom még ezt a szűrőt kiegészítésként egy túlméretezett SZATtal) Ezen is vannak csapok, így nagyon kényelmes karbantartása.

Szűrő anyagok:

Gyári bio-szivacson, vattán kívül ebbe tettem a Szat-ot. Valamilyen kerámia gyűrűk is vannak benne, de már elfelejtettem a márkáját. (még egy előző akváriumból maradt.)

Crystal Duo R20 II (olasz)

Teljesítmény (három fokozatos) 550-900 liter/óra, 12 Watt fogyasztás, 200 literesnél nagyobb akváriumhoz javasolja a gyártó. A fejben van egy kis tartály, ahová aktív szenet lehet tenni.