Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dekorációs anyagok elhelyezése

2008.03.09

A növények mellett köveket, kagylókat és fatuskókat használhatsz a díszítéshez, és egyben a műszaki felszerelést láthatatlanul elrejtheted. Győződj meg róla, hogy mindegyik anyag tiszta és biztonságos-e!

A kövek használata

Minden követ úgy kell előkészíteni, mint a kavicsot. Noha magukban is mutatósak, kőrakást vagy szirtet is készíthetsz a kövek összeragasztásával. A nagy köveket helyezd közvetlenül a medence aljára, de ne tömd el a szűrők vezetékeit!
A halak épsége érdekében ne használj éles felületű köveket! Ne rendezd el úgy, hogy nem látod vagy nem éred el a medence egyes részeit!

Egyéb akváriumi díszítések

A fagyökereket utánozhatod ágakkal. Mivel ezek gyantát tartalmazhatnak, ami szennyezi a medencét, többszöri vízcsere mellett ki kell főzni őket. A biztonság kedvéért bevonhatod műanyag lakkal.
Egyéb alkalmas anyagok: a parafa kérge, kagylóhéjak és az akvaristaboltokban kapható nem mérgező fagyökérmásolatok.

Boltokban lehet kapni előre elkészített háttereket. Ezek lehetnek fényes bevonatú papírok, vagy nem mérgező habosított, rusztikus megjelenésű hátterek. Több fajtáját is lehet kapni.
Komolyabb akvaristaboltokban lehet készítettni az akváriumba egyedi, műgyantás hátteret. Ezek inkább nagyobb akváriumban (minimum 200 liter) mutatnak jól.